Kuulajate ette jõuab eesti regilaulude taskuhäälingu teine hooaeg

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mõlema hooaja juures on nõu ja jõuga abiks olnud taskuhäälingute kunstilise juhina üks eestlauljatest Lauri Õunapuu.
Mõlema hooaja juures on nõu ja jõuga abiks olnud taskuhäälingute kunstilise juhina üks eestlauljatest Lauri Õunapuu. Foto: Marko Saarm

Ilmunud on teise hooaja esimene osa sarjast «Regilaulu podcast». Juulis alustanud sari on ellu kutsutud, et pakkuda ehedas esituses Eesti iidseid regilaule, juhtida tähelepanu nende poeetilisele vormile ja laulukõlale ning leida lauludele tänapäeval otstarve.

Teisest hooajast leiab taas kümme laulu. Kui esimesel hooajal avaldas Eesti Pärimusmuusika Keskus kümme lugu korraga, siis teine avalikustatakse lugude kaupa nelja nädala jooksul. Hooaja lõpetab Viljandi pärimusmuusika aidas toimuv esitluskontsert.

Teise hooaja taskuhäälingu osades esitavad regilaule ka võrumaalased Anderas Kalkun ja Lauri Õunapuu, Võrus õpetajana töötanud Tuule Kann ning Valgast pärit Margus Põldsepp. Lisaks teevad seda Liisi Koikson, Peeter Tooma, Anne Türnpu, Kärt Johanson, Mari Lepik ja Jaak Johanson.

Mõlema hooaja juures on nõu ja jõuga abiks olnud taskuhäälingute kunstilise juhina üks eestlaulja Lauri Õunapuu. Samuti kirjandusmuuseumi eesti rahvaluule arhiivi teadur ja helikogude haldaja Janika Oras, kes pea miljoni rahvalaulu hulgast aitas valida kümme ja lauljaid juhendas.

Lugusid saab kuulata folk.ee ja viljandifolk.ee leheküljelt, Soundcloudist ning Spotifyst. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles