Tulude deklareerimisel on tekkinud järjekorrad

LEPM
Copy
Tulude deklareerimine. Pilt on illustratiivne.
Tulude deklareerimine. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel on esmaspäeva hommiku kell 9.30 seisuga esitatud ligi 95 000 tuludeklaratsiooni. Amet soovitab tulude deklareerimisega siiski mitte kiirustada, kuna järjekorrad on tekkinud nii iseteeninduskeskkonnas kui ka büroodes.

"Selleks, et juba deklaratsiooni täitma asunud inimesed saaksid selle tõrgeteta lõpuni viia, oleme sarnaselt eelmistele aastatele piiranud kasutajate hulka, kes korraga süsteemi sisse logida saavad," selgitas MTA avalike teenuste juht Sander Aasna pressiteates.

"Palume vabandust ja kinnitame, et kellelgi tuludeklaratsioon esitamata ei jää. Tähtaeg on alles aprilli viimasel päeval, samuti ei muutu enammakstud tulumaksu tagastamise aeg,“ lisas ta.

MTA soovitab tulude deklareerimisega mitte kiirustada ja tulla seda esitama hiljem, kui koormus infosüsteemidele on väiksem. Samuti ei tasu kiirustada MTA büroosse kohale lootuses, et kohapeal õnnestub tuludeklareerimine rutem – ka seal on, nagu igal aastal, esimestel nädalatel väga pikad järjekorrad.

Tulude deklareerimise periood algas 15. veebruaril ja kestab 30. aprillini. Enammakstud tulumaksu hakatakse tagastama alates 26. veebruarist elektrooniliselt tulu deklareerinutele ja alates 19. märtsist paberil deklaratsioonide esitajatele.

Juhul, kui deklaratsioon ei vaja kontrolli või ei tule esitada täiendavaid dokumente, tagastatakse enammakstud tulumaks paari nädala jooksul. Lõplik tähtaeg nii tulumaksu tagastamiseks kui ka juurde maksmiseks on 1. oktoobril 2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles