Lätis tõusid pandeemia tõttu uimastite hinnad

BNS
Copy
Uimastid. Foto on illustratiivne.
Uimastid. Foto on illustratiivne. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Lätis tõusid eelmisel aastal pandeemia tõttu uimastite hinnad, kevadel oli näha teatavat uimastite nappust, ütles esmaspäeval politseiülem Armands Ruks seimi kaitse-, sise- ja korruptsioonitõrje komisjonis.

Eelmisel aastal konfiskeeris Läti politsei uimasteid 2492 korral. Kõige sagedamini saadi kätte marihuaanat, psühhotroopseid preparaate, samuti metamfetamiini, amfetamiini ja psühhoaktiivset ainet MDMA, mis on tablettide variandis tuntud kui ecstasy.

Uimastikaubanduse vastu võitlemise käigus algatati 1795 kriminaalasja, mida on 453 võrra vähem kui 2019. aastal. 700 õigusrikkumist olid seotud uimastite tarbimisega, 691 ostmise ja säilitamise, 370 müügi ja 60 narkotaimede kasvatamisega.

Eelmisel aastal avastas politsei 47 kanepikasvandust, mida on nelja võrra rohkem kui 2019. aastal.

Koroonapandeemia avaldas eelmisel aastal mõju ka narkokaubandusele. Kevadel tekkis ebaseaduslikul uimastiturul teatud defitsiit. Samuti täheldati uimastite hinna tõusu, sõnas Ruks.

Läti elanikud hakkasid ka ise uimasteid valmistama. Politsei avastas lisaks kanepikasvandustele ka amfetamiini valmistamise laboreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles