Hans Heinjärv: Kinnisvara hind vaikselt kerkib

, Valga maakler
Copy
Hans Heinjärv 
Hans Heinjärv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kinnisvara asjatundja annab ülevaate olukorrast Valgamaa kinnisvaraturul ja nendib, et korterite hinnad on küll väikses kasvutrendis, kuid kruntide müük kiratseb, sest eramute ehituseks rahval raha pole.

On aeg teha kokkuvõtteid, kuidas mõjus mullune keeruline aasta kinnisvaraturule. Valgamaal ja eriti Valgas andis see tõsiselt tunda. Praktiliselt kadusid Läti kliendid, kelle osakaal oli enne märkimisväärne. Samuti on kadunud kliendid teistest välisriikidest, näiteks Soomest ja Venemaalt. Pangad aga muutusid laenuandmise suhtes veelgi konservatiivsemaks. Paljud huvilised soovisid seetõttu osta kinnisvara pikaaegse notariaalse järelmaksugraafiku põhjal, kuid reeglina see müüjatele huvi ei pakkunud. See on ka loomulik, sest müügist saadud raha oli plaanitud millegi ostuks või investeerimiseks.

Koroonaepideemia suurendas aga näiteks Tallinnast ja Tartust pärit huviliste arvu, kes olid huvitatud maakodu soetamisest Valgamaal. Kahjuks oli neid vähe pakkuda, enamiku puhul sai aga tehing teoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles