Arstikeskus alustab lähipäevil eesliinitöötajate vaktsineerimist

LEPM
Copy
Eesliinitöötajate vaktsineerimist alustatakse nii Võrus, Valgas kui ka Põlvas. Pilt on illustratiivne.
Eesliinitöötajate vaktsineerimist alustatakse nii Võrus, Valgas kui ka Põlvas. Pilt on illustratiivne. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Arstikeskus Qvalitas hakkab haigekassaga sõlmitud lepingu alusel oma keskustes eesliinitöötajaid COVID-19 vastu vajtsineerima. Vaktsineerimist alustatakse lähipäevil ka Võrus, Valgas ja Põlvas.

Teisipäevast alustati politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti töötajate vaktsineerimist AstraZeneca toodetud COVID-19 vaktsiiniga, teatas arstikeskuse esindaja.

Sel nädalal alustavad vaktsineerimisega Tallinna ja Tartu keskused. Tallinna keskustes on võimekus teha 500-600 vaktsineerimist päevas ja Tartus tulenevalt praegusest vajadusest 50-60 vaktsineerimist päevas. Lähipäevil alustab Qvalitas vaktsineerimistega ka Pärnu keskuses ning nädala lõpus on eesmärk alustada Võrus. Järgmisel nädalal vaktsineeritakse Valgas ning Põlvas. Lisaks loetletud linnadele viib käesoleva nädala teine pool Qvalitase meedikud ka Hiiumaale, kus vaktsineeritakse koos politsei ja päästetöötajatega ära lisaks ka koolitöötajad, omaste hooldajad, sotsiaaltöötajad ning lasteaiaõpetajad.

Arstikeskuse teenindusjuht Anneli Mäeots lisas, et kuigi vaktsineerimine on Qvalitase töö igapäevane osa, siis sel korral on teenuse ülesseadmisel olnud reageerimisaeg mõnevõrra lühem. „Politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti töötajaskonna panus on olnud oluliseks nurgakiviks koroonakriisiga toime tulemisel ning see on kannustanud ka meie meditsiinipersonali kiirelt panustama ning uute tingimustega kohanema,“ lisas ta.

Arstikeskus suhtleb vaktsineerimise kokkuleppimiseks ise tööandjatega ning kogub vaktsineeritavate eesliinitöötajate andmeid. Eesliinitöötajad saavad vaktsineerimisaja broneerida Qvalitase iseteeninduskeskkonnas. AstraZeneca vaktsiini manustatakse 18-70 aastastele täiskasvanutele. Vaktsineerimine koosneb kahest annusest, mis manustatakse 8-nädalase vahega.

Juhatuse esimehe Tõnu Veldi sõnul on Qvalitas tänu üle Eesti asuvate esindustele, mobiilsetele tervisebussidele- ja kabinettidele ning kogenud meditsiinipersonalile valmis osutama ka COVID-19 vaktsineerimise teenust, sarnaselt eelmisel aastal alanud avalikule testimisele. „Mul on hea meel, et saame astuda viirusega võitluses sammu edasi ning et Qvalitasel on võimalus täiendavalt viiruse leviku peatamisse panustada. Tahame olla Eesti inimeste jaoks olemas ning tänu tublidele õdedele, arstidele ja tugipersonalile saame kiirelt reageerida.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles