Lüllemäe koolis valmib raadiokuuldemäng

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Raadiokuuldemängu salvestus Lüllemäe põhikoolis
Raadiokuuldemängu salvestus Lüllemäe põhikoolis Foto: Erik Rapur/Lüllemäe Põhikool

Viis Valga- ja Võrumaa kooli teevad koostööd käsitöö ja tehnoloogia, loodusteaduste ja meedia valdkonnas. Võrumaalt osalevad Antsla gümnaasium, Osula põhikool ja Kuldre kool, Valgamaalt Lüllemäe põhikool ja Tsirguliina kool.

Meedia valdkonnas on üks eesmärk luua õpilasraadiod või arendada nende tegevust, et suurendada huvi nii meedia kui sellega seonduvate teadmiste-oskuste vastu. «Lüllemäe põhikoolis ongi sellega seoses käimas raadiokuuldemängu tegemine,» rääkis kooli direktori assistent Ave Kadakas.

Nii kogunes möödunud reedel ajutiselt raadiostuudioks muudetud arvutiklassi tosin näite- ja meediaringi õpilast, et juhendajate Liina Saksingu ja Ave Kadaka ning Tsirguliina kooli IT-juhi ja kogenud raadiomehe Valdo Kõrge näpunäidete kohaselt mängida sisse avastseenid Astrid Lindgreni «Röövlitütar Ronjast».

Dramatiseeringu kirjutas emakeeleõpetaja Liina Saksing. «Röövlitütar Ronja» valis ta esitamiseks, kuna tegu on väga hea looga, tekst on hästi dramatiseeritav ja peaosatäitjate hulk ringile sobilik. Teos kuulub ka 5. klassi kohustusliku lugemisvara hulka.

Enam kui kaht meeleolukat, uusi kogemusi täis tundi jälgisid videosilla vahel ka partnerkoolide õpetajad, sest suurem eesmärk on õpetada viie kooli meediakodadega seotud õpetajad ja õpilased ise kuuldemängu tegema. Vaheajanädalal jätkub Lüllemäel töö heliefektide otsimise ja lisamise, klippide lõikamise ja tervikuks seadmisega. Märtsiks peaks paariminutine lõik valmis saama. On võimalik, et see jõuab ka laiema kuulajaskonnani.

Kuuldemängu tegemise tehnilisest protsessist valmib ka veebikoolitus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles