Hariduse valdkonnas kehtivad esmaspäevast uued piirangud

LEPM
Copy
Võru Kesklinna kool.
Võru Kesklinna kool. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsuse kehtestas neljapäeval huviharidusele, täiendõppele ja noorsootööle esmaspäevast rakenduvad uued piirangud, kuid üldharidusele rakenduvad uued piirangud alates märtsist.

Valitsus tegi neljapäeval kabinetinõupidamisel põhimõttelise otsuse kehtestada esmaspäevast täiendavad piirangud huviharidusele ja -tegevusele, noorsootööle ning täienduskoolitusele ja -õppele, teatas haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) pressiesindaja. 1. märtsist hakkavad kehtima uued piirangud üldhariduskoolides.

Lasteaedadele, kutsekoolidele ja kõrgkoolidele uusi piiranguid ei kehtestata.

Teadusnõukoja ettepanekul otsustas valitsus, et pärast koolivaheaja lõppu jäävad üldhariduskoolide õpilased nädalaks koju. Piirang ei kehti 1.–4. klassi õpilastele.

Samuti ei kehti piirangud lasteaedadele, kutseõppeasutustele ega kõrgkoolidele. Neis kõigis võib ennetusmeetmeid kasutades viia läbi ka kontaktõpet.

1.–7. märtsini võivad üldhariduskoolide õppehoonetes viibida ainult 1.–4. klasside õpilased. Teiste klasside õppijad võivad koolis viibida juhul, kui nad vajavad hariduslikke tugiteenuseid või õpetaja hinnangul õpitulemuste saavutamiseks konsultatsioone, sooritavad praktilist õpet, eksameid või teste või osalevad olümpiaadidel.

Kõiki tegevusi läbi viies tuleb tagada hajutatus ning väljaspool õpperuumi võivad koos viibida ja liikuda kuni kaks isikut, hoides teistega vähemalt kahemeetrist vahemaad, välja arvatud juhul, kui nimetatud tingimusi ei ole mõistlikult võimalik tagada.

Piiranguid ei kohaldata neis üldhariduskoolides, kus enamik õpilasi on tõhustatud või eritoel.

Uued piirangud ei puuduta lasteaedu ja -hoide, kutseõppeasutusi ja kõrgkoole.

Huvihariduse ja -tegevuse, noorsootöö ning täienduskoolituse ja -õppe puhul kehtivad alates esmaspäevast vähemalt kaheks nädalaks täiendavad piirangud.

Siseruumides on keelatud rühmaviisilised tegevused. Tegevusi võib viia läbi üksnes individuaalselt koos juhendajaga.

Siseruumides läbiviidavate tegevuste puhul tuleb kanda maski ning tagada desinfitseerimisnõuete täitmine. Maski ei pea kandma alla 12-aastased lapsed või inimesed, kellel maski kandmine ei ole tervislikel põhjustel või tegevuse iseloomu tõttu või muid olulisi põhjuseid arvestades võimalik.

Välitingimustes võib jätkata tegevust seniste reeglite järgi. Lubatud on tegevus kuni 50 osalejaga, sealhulgas treener või juhendaja. Tagatud peab olema, et ei puututa kokku teiste rühmadega ning desinfitseerimisnõuete täitmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles