Võru pärimustantsu festival kutsub 120 noort tantsulaagrisse

LEPM
Copy
Võru pärimustantsu festivali avaparaad.
Võru pärimustantsu festivali avaparaad. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võru pärimustantsu festival kutsub juuli teisel nädalal üle Eesti 120 tantsijat noorte segarahvatantsurühmadest Võrumaale, et osa saada pärimusfestivali raames toimuvast tantsulaagrist, mille eesmärk on vaatajateni tuua lustlik ja energiline Andre Laine loodud tantsulavastus "Õnneotsija".

Laager ja etendused toimuvad August Teppo Lõõtsatalu õuel, kus noortel on võimalus näha ning tunda seda, kuidas nende vanaemad ja vanaisad maal oma nooruspõlve veetsid, teatasid ettevõtmise korraldajad neljapäeval BNS-ile.

Tantsulavastus „Õnneotsija“ jutustab loo külanoorte tegemistest folkloorsete mängude, tantsude ja dialoogi kaudu. Lavastaja Andre Laine lubab, et osalejad ja vaatajad saavad tutvuda erinevate kommete ja maal elamise võludega.

Lisaks tantsulavastuses tantsimisele saavad noored tantsijad osaleda ka 8.-11. juulini kestval XXVI Võru pärimustantsu festivalil.

Registreerimisvorm on avanenud ja lavastuses osalejate registreerimine kestab kuni 1. aprillini. Lisainfo ja registreerimisleht asuvad https://vorufolkloor.ee/ .

Võru  pärimustantsu festival kuulub UNESCO juures tegutseva ülemaailmse folkloorifestivalide ühenduse CIOFF ® (International

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles