Põlva haiglas alustas tööd lasteneuroloog

LEPM
Copy
Põlva haiglas alustas tööd lasteneuroloog Ulvi Vaher.
Põlva haiglas alustas tööd lasteneuroloog Ulvi Vaher. Foto: Põlva haigla

Põlva haiglas alustas tööd lasteneuroloog Ulvi Vaher. Doktor on lõpetanud TÜ arstiteaduskonna pediaatria osakonna, läbinud internatuuri Tallinnas ja jätkanud pediaatria residentuuris, mis keskendus lasteneuroloogiale.

Alates 1997 aastast on Vaher töötanud lasteneuroloogina Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikus.  Alates 2005 interpreteerib Vaher elektroentsefalograafia uuringuid ja on keskendunud rohkem vastsündinute ja lapseea epilepsia diagnoosimisele ja ravile. Teise valdkonnana tegeleb doktor rohkem ka laste peavaludega.

Ulvi Vaher on aktiivne erinevates erialaseltsides ning on avaldanud mitmeid teadusartikleid rahvusvahelistes meditsiiniajakirjades. Eelmisel aastal astus Vaher doktorantuuri uurimaks vastsündinu perioodis tekkinud insuldi järgselt kujunevat epilepsiat.

Vaheri otsustas ta võtta vastu Põlva haigla kutse kahel põhjusel. «Ühelt poolt olen ma patsientidele väljastpoolt Tartut lähemal, teisalt saan ise näha, mis Kliinikumist väljaspool toimub,» lausus Vaher. «Põlva Haiglas on väljakujunenud taastusravi süsteem, aga lasteneuroloogia on meeskonnatöö, kus erinevatel taastusravi ja tugispetsilistidel on oluline roll eelkõige ravis, aga ka diagnoosimisel.»

«Kui on keeruliste või hulgiprobleemidega patsient, kuid pole võimalik lõplikult välja uurida ja vanematele öelda, mis on selle põhjus, siis see on emotsionaalselt raske, » ütles Vaher. «Seda on vanematele tihti keerulisem taluda, kui teada, et spetsiifilist ravi ei ole.»

Vaheri kinnitusel meeldib talle lasteneuroloogia juures selle loogilisus.  «See tekitab indu jõuda lõpp-lahenduseni,» rääkis doktor.  «Tihti tunned end detektiivina, kus üks asi peab viima teiseni ja sinu ülesanne on need seosed üles leida. Töö ei muutu kunagi igavaks, sest järjest enam leitakse üles haruldaste haiguste, mida lasteneuroloogias on üsna palju, põhjusi ning see sunnib pidevalt end täiendama ja uut infot otsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles