Eeloleva nädala ilm külmetab ja sulatab vaheldumisi

LEPM
Copy
Jääpurikad.
Jääpurikad. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi kalendrikevadeni jääb veel kuu aega, on eeloleva nädala ilmad juba üsna tujukad, pakkudes ööseks krõbedaid miinuskraade ja päevaks sulailma – nii on teisipäeval ööpäeva kõrgeima ja madalaima temperatuuri vahe koguni 16 kraadi.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja vihma, Kirde-Eestis ka lund ja kohati on jäidet. Puhub lõunakaaretuul 2-7, põhjarannikul idakaaretuul 4-10, puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +2, Kirde-Eestis -2 kuni -8 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm ning kohati sajab vähest lund ja lörtsi. Tuul pöördub kõikjal idakaarde kiirusega 4-10, põhjarannikul puhanguti 12-15 m/s. Külma on 2-9, ennelõunal on mandri lõunaosas ja Lääne-Eesti saartel õhutemperatuur 0 kuni +3 kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lörtsi ja lund. Puhub kagutuul 5-10, rannikul puhanguti 12-15 m/s. Külma on 4-9, Kirde-Eestis kuni 13 kraadi, Lääne-Eesti saartel on õhutemperatuur -3 kuni +1 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves ilm. Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma, Ida-Eestis lörtsi ja lund. On jäidet. Puhub lõunakaaretuul 5-10, rannikul puhanguti 12-15 m/s. Õhtul pöördub tuul Lääne-Eesti saartel läänekaarde kiirusega 5-9 m/s. Lääne- ja Kesk-Eestis tuleb 1-3 kraadi sooja, Ida-Eestis 1-6 kraadi külma.

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Mitmel pool sajab lund, lörtsi ja ka vihma. On jäidet. Lääne-Eestis puhub läänekaaretuul, Ida-Eestis lõunakaaretuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +2 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja mõnel pool võib veidi vihma sadada. Puhub lääne- ja edelatuul 4-9, õhtul rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on 1-5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles