Koroonaviirus levib murettekitavalt ka Antsla vallas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Reedel oli distantsõppel kogu Kuldre kool Antsla vallas.
Reedel oli distantsõppel kogu Kuldre kool Antsla vallas. Foto: Arvo Meeks

Neljapäevase seisuga oli viimase 10 päeva aktiivseid koroonaviiruse juhte Antsla vallas 52, nendest peaaegu poolte nakatumispäritolu oli teadmata. See tähendab, et tuleb hoida distantsi ja kõik oma käimised tuleks läbi mõelda, rõhutab vallavalitsus.

Nakatumisjuhtumite rohkuse tõttu olid eelmisel nädalal Antsla gümnaasiumis distantsõppel 4. ja 5. klassid. Kuldre koolis suunati 9. veebruarist distantsõppele 4. klass, 6. klass ja 9. klass. Reedel oli distantsõppel kogu kool.

Isolatsooni tõttu oli suletud ka Kuldre Kooli lasteaia vanem liitrühm (Tähesipsikud). Lapsed peaksid saama lasteaeda 22. veebruarist.

Ka valla noortekeskuste siseruumid on 8. veebruarist suletud, kuna noorsootöötajatel puudub täpne info viirusega nakutunutest ja nende lähikontaktsetest.

Antsla Vallavalitsuses kodanike teenindamine toimub eelkõige e-posti ja telefoni teel. Kui see pole võimalik, toimub kohtumine ametnikuga eelneval kokkuleppel. Ametnike vastuvõtuks tuleb eelnevalt registreerida telefoni või e-posti teel.

Antsla perearstikeskuses on alustatud 80-aastaste ja vanemate inimeste vaktsineerimisega. Hooldekodu patsientidest on vaktsineeritud 70 %. Antsla valla üldhariduskoolide personali vaktsineerimisega alustati 18. veebruaril.

Vastavalt valitsuse korraldusele läheb vanem kooliaste pärast 22.-28. veebruarini kestvat koolivaheaega nädalaks kaugõppele, kuid 1.-4. klassi ja hariduslike erivajadustega lastele jätkub kontaktõpe.

Huvitegevus on rühmadena lubatud üksnes 1.-4. klassi lastele, kui see toimub koolis ja samades gruppides, nagu kohtutakse tundides. Ka rühmatreeningud pole lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles