Põlva haigla koroonakolle hakkas taanduma

Tiit Loim
, reporter
Copy
Põlva haigla juht Margot Bergmann lausus, et edaspidi kontrollivad nad patsiente ka pärast nende haiglasse saabumist. «Kui muidu testisime ainult siis, kui tekkisid sümptomid, siis nüüd profülaktika mõttes katsume neid regulaarselt testida.» 
Põlva haigla juht Margot Bergmann lausus, et edaspidi kontrollivad nad patsiente ka pärast nende haiglasse saabumist. «Kui muidu testisime ainult siis, kui tekkisid sümptomid, siis nüüd profülaktika mõttes katsume neid regulaarselt testida.» Foto: Sille Annuk

Vahepeal 49 inimest hõlmanud Põlva haigla koroonakolle oli reedeks kahanenud 36 inimeseni ning olukord on haigla juhi kinnitusel normaliseerumas. Seni püsib olukord stabiilne ka teistes Lõuna-Eesti haiglates.

Põlva haiglas tekkis veidi enam kui nädal tagasi koroonakolle, kui viirus avastati patsiendilt, kes haiglasse saabudes andis negatiivse proovi. Haigla juht Margot Bergmann lausus, et reede hommiku seisuga oli koroonahaigeid haiglas veel 36 ja järgmised vabanejad järjekorras. «Sealt vähemalt kolm on täna veel edasi liikumas kas järelravile või õendusabisse. Tasapisi stabiliseerub olukord.»

Mõnel üksikul patsiendil on Bergmanni sõnul olnud raskemad respiratoorsed sümptomid, enamik on haigust põdenud kergelt. Lootuse kohaselt saab peagi töökorraldust normaalsele lähemale viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles