Lasteaiatöötajate vaktsineerimine peaks algama märtsis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv.
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmise nädala neljapäevast saavad lasteaiad ja -hoiud edastada vaktsineerimist soovivate töötajate nimekirju. Vaktsineerimisega plaanitakse alustada märtsis.

«Üldhariduskoolide töötajate vaktsineerimine on alanud ning saame teha ka ettevalmistusi lasteaedade ja -hoidude töötajate vaktsineerimiseks,» sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. «Vaktsineerimine on hea võimalus kaitsta iseend ja teisi. See on vabatahtlik, ent soovitan kõigil, kel võimalik, seda teha,» lisas ta.

Lasteaedadel ja -hoidudel tuleb esitada andmed ministeeriumist saadetud tabeli kujul eesti.ee portaali kaudu. Koondatud andmeid ootab haigekassa võimalusel 25. veebruariks, neid saab hiljem täiendada.

Eesliinitöötajate seas vaktsineeritavad on kõik haridusvaldkonna töötajad, sealhulgas lasteaedade ja -hoidude, üldhariduskoolide, kutseõppeasutuste, kõrgkoolide ja huvikoolide ning täienduskoolitusasutuste töötajad. Kõik haridusasutused saavad vaktsineerimisjärje nendeni jõudmisel teavituse ning juhendi, kuidas oma andmeid edastada.

Täpse järjekorra paneb paika sotsiaalministeeriumi juures tegutsev vaktsineerimise juhtrühm.

Alla 70-aastaste puhul kasutatakse kaitsesüstiks AstraZeneca vaktsiini ning üle 70-aastaste puhul Pfizeri või Moderna vaktsiini. Pfizeri ja Moderna vaktsiini Eestisse jõudvad kogused on endiselt väga piiratud ning nii võib üle 70-aastaste haridustöötajate kaitsesüstimine veidi kauem aega võtta, kuid järgnevate koguste saabumisel jõutakse ka nendeni.

Kaitsesüstimine toimub põhiliselt lasteaia või -hoiu asukohajärgses vaktsineerimiskeskuses: haiglas, perearstikeskuses, vajadusel mõne teise tervishoiuteenuse osutaja juures või asutuses kohapeal.

Vaktsineerimiskeskus võtab ühendust otse lasteaia või vaktsineeritavaga, kokkulepitud ajast kinni pidamine on hädavajalik.

Eelmisel esmaspäeval algas üldhariduskoolide töötajate vaktsineerimine. Nüüdseks on haigekassale esitatud rohkem kui 500 üldhariduskooli enam kui 15 500 vaktsineerimist sooviva töötaja andmed. Nimekirju lisandub siiani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles