Haridusspetsialistid sõidavad järvel ja katsetavad talvist kalapüüki

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Haridusspetsialistid täiendavad end mitmel moel.
Haridusspetsialistid täiendavad end mitmel moel. Foto: Peipsi Koostöö Keskus

Täna ja homme toimub Räpina ühisgümnaasiumi õpetajate õppereis Peipsi äärde, mille eesmärgiks on tutvuda Peipsimaaga ning saada uusi mõtteid, kuidas tutvustada piirkonna rikkalikku loodus- ja kultuurilugu uuenduslikes õppeprogrammides.

Samal nädalal toimub Petseri 3. keskkooli ja Peipsi järve projekti õppereis Pihkva rajoonis ning 26. veebruaril võetakse õppereisi tulemused kokku piiriülesel Zoomi seminaril. Kohtumisel saavad partnerid teada nii naabrite juures kasutatavatest veebipõhistest kui ka õuesõppe meetoditest.

Suurendamaks Räpina kooli õpetajate vahetut kontakti õpetavate teemadega külastatakse Peipsiäärsel õppereisil Varnja samovarimaja ja uuritakse vanausuliste elu-olu. Päeva tippsündmuseks kujuneb arvatavasti karakatitsaga sõit Peipsi järvele ja talviste kalapüügimeetodite katsetamine omal käel. Samuti käiakse ka Peipsimaa muuseumis ja Peipsi järve elutoas Kasepääl. Kuna Peipsimaa on seotud Kalevipoja lugudega, siis ei jää külastamata ka Kalevipoja koda.

Õppereisi seminariosas räägitakse lähemalt Peipsimaa digitaalsetest õppematerjalidest, näiteks asjavalminud Peipsimaa ökohüvesid tutvustavast veebiviktoriinist.

Peipsi järve ja Peipsi järve regiooni keskkonnateadlikkuse tõstmise tegevusi viiakse läbi “CuNaHe” projekti käigus, mida rahastab Eesti-Vene piiriülene koostöö programm 2014-2020 ja kaasfinantseerib keskkonnainvesteeringute keskus. Programmi 2014-2020 eesmärk on edendada piiriülest koostööd Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel, et soodustada sotsiaalmajanduslikku arengut mõlemal pool ühist piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles