28 tippsportlast pälvis stipendiumi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Mariel Merlii Pulles 2019. aasta suusatamise MMil Seefeldis.
Mariel Merlii Pulles 2019. aasta suusatamise MMil Seefeldis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti olümpiakomitee (EOK) ning haridus- ja teadusministeeriumi haridusstipendiumi pälvis 2021. aasta kevadsemestril 28 endist ja praegust tippsportlast.

Sportlastest on sel korral ainult kolm uut taotlejat, ülejäänud on korduvtaotlejad. Stipendiumisaajatest neli on lõpetamas ülikooli tuleval suvel. Kokku toetatakse sel semestril sportlaste õpinguid 25 894 euroga.

Teiste seas saavad stipendiumi Võrumaalt pärit endine kahevõistleja Han Hendrik Piho ja Valgamaalt pärit murdmaasuusataja Mariel Merlii Pulles.

Kaks korda aastas väljaantavat stipendiumit saavad taotleda praegused ja endised tippsportlased kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Stipendiumi suurus on kuni 1000 eurot semestris. Stipendiumile on võimalik konkureerida sportlastel, kes on Eesti koondisesse kuulunud vähemalt kolme aasta jooksul. Kui sportlane on tegevkarjääri juba lõpetanud, ei tohi olla sellest möödunud üle viie aasta. Samuti oodatakse stipendiaatidelt oma elus ja sporditegevuses ausa mängu põhimõtete järgimist, noorematele eeskujuks olemist ning dopinguvastaste reeglite järgimist.

Haridusstipendiumi saajad valib välja komisjon, kuhu kuuluvad haridus- ja teadusministeeriumi, kultuuriministeeriumi ning olümpiakomitee esindajad, sealjuures osaleb stipendiumite määramises ka EOK sportlaskomisjoni esindaja. Haridusstipendiumeid antakse välja aastast 2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles