Valga poliitik lahkub pahameelt tekitanud projektijuhi kohalt

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Viktor Mägi lahkub plaanitava Valga veekeskuse projektijuhi kohalt märtsi lõpus.
Valga vallavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Viktor Mägi lahkub plaanitava Valga veekeskuse projektijuhi kohalt märtsi lõpus. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valga koalitsioon jäi püsima, kuna vallavõimu osade otsuste suunas kriitiline olnud koalitsiooni liige Tõnu Reinup sai oma tahtmise. Tema üheks tingimuseks reedese umbusalduse läbi kukutamisel oli, et poliitik Viktor Mägi ei jätka Valga ujula projektijuhi kohal. Mägi lahkubki kohalt märtsi lõpus.

Valga opositsioonil oli veel hiljuti lootus, et kokku õnnestub panna uus koalitsioon. Et neil endal oli koos 13 häält, aga 27-liikmelises volikogus enamuse saavutamiseks olnuks juurde vaja veel üht, lootsid nad selleks kampa võtta EKRE voliniku Tõnu Reinupi, kes praegu hääletab koalitsioonis koos Keskerakonna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikme Rein Randveriga.

Lootust andis Reinupi üle meelitamiseks asjaolu, et EKRE esindaja oli olnud kriitiline selle suunas, kuidas vallavalitsus võttis Priimetsa kooli direktori kohalt maha senise direktori ja pani kohusetäitjaks keskerakondlase Igor Jallai. Samuti, et keskerakondlane Viktor Mägi valiti konkursita Valga põhikooli juurde plaanitava ujula projektijuhiks brutopalgaga 1900 eurot. Vahepeal on siiski selgunud, et uue koalitsiooni loomise plaan nurjus. Proovikiviks olnud vallajuhtide umbusaldamine kukkus reedel volikogus samuti läbi, kuna koos oli ebapiisavad 13 häält. «Seda tuleb küsida Tõnu Reinupi käest, miks,» ütles opositsioonis oleva Reformierakonna esindaja Ivar Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles