Pärandihoidja sõlg ootab Valgamaalt kandidaate

LEPM
Copy
Hõbesõlg.
Hõbesõlg. Foto: Valga vald

Valgamaa Rahvakunsti ja Käsitöö Keskselts hakkab välja andma pärandihoidja sõle auhindu ja ootab kandidaate. Kandidaat peab elama või tegutsema Valgamaal.

Pärandihoidja sõlg on esemelist, rahvakunsti ja kultuuritöö valdkonda väärtustav aastaauhind, mida antakse välja kuues kategoorias: elutöö, rahvamuusika, rahvatantsu, käsitöömeistri, kultuuritöö ja lootustandva noore rahvakunstniku kategoorias. 

Elutöö auhind jagatakse silmapaistva tegevuse eest Eesti rahvuslike käsitöö-, muusika- või tantsutraditsioonide hoidmisel ja edasiarendamisel ning silmapaistva tegevuse eest kultuuritöö edendamisel.

Rahvamuusika valdkonna tunnustuse saab valdkonna pideva arendamise või valdkonnas aset leidnud väljapaistva aastasündmuse eest. Samuti väga heade loomingulise või tehnilise tasemega tööde eest. Rahvatantsu kategoorias valdkonna pideva arendamise või valdkonnas aset leidnud väljapaistva aastasündmuse eest. Samuti väga heade loominguliste tulemuste eest. Käsitöömeistri auhinna pälvib valdkonna pideva arendamise või väga hea loomingulise või tehnilise tasemega töö. Ühtlasi väljapaistva aastasündmuse eest.

Kultuuritöö auhinna saab valdkonna pideva arendamise või väljapaistva aastasündmuse või väga heade tulemuste eest kultuuri töö edendamises.

Lootustandva noore rahvakunstniku auhind antakse isikule vanuses kuni 35 aastat, kellel on väljapaistvaid teeneid rahvakunsti või rahvusliku käsitöö väärtustamisel edasiarendamisel ja hoidmisel.

Pärandihoidja hõbesõlgi jagatakse juba 13. korda. 

Ettepanekuid saab esitada kuni 20. märtsini. Rohkem informatsiooni ja ankeedi kandidaadi esitamiseks leiab Valga valla kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles