Galerii ⟩ Politsei tunnustas taasloomise aastapäeval töötajaid

Tiit Loim
, reporter
Copy

Esmaspäeva pärastlõunal peeti Valga ajutise politseimaja juures politsei taasloomise 30. aastapäevale pühendatud rivistus. Tunnustuse said 20 aastat politseis töötanud kolleegid ning samuti ülendati mitme töötaja teenistusastet.

Lõuna prefekt Vallo Koppel lausus rivistusel, et loomulikult tähistab politsei rivistusega ka meie vabariigi 103. sünnipäeva, aga kuna on 1. märts, on sellest enam pildis see, mis toimus 30 aastat tagasi. «Selleks on politsei taasloomine. On otsustatud tähistada seda päeva 1. märtsil, kuigi ettevalmistused selleks algasid juba varem. Kui 1990. aasta novembris läksid esimesed mehed majanduspiiri valvama, siis tegelikult juba 31. oktoobril nimetati ametisse taasiseseisvumise eel politsei peadirektor. Novembrikuus nimetati ametisse juba 12 politseiprefekti. Loodi politsei prefektuurid, politseikool. Ettevalmistused kulmineerusid 1. märtsil 1991. aastal politsei taasloomisega. Miilits formeerus ümber politseiks,» meenutas prefekt.

Koppel lisas, et politsei algusaastad 1990. aastatel olid väga tormilised. Ei olnud pea midagi, millest puudust poleks olnud. Üks asi, mida siiski oli külluses, oli tegutsemise tahe. «Üheksakümendatel vahetus 20 protsenti isikkoosseisust aastas. Need, kes on siiani rivis, on tõelised mastimännud. Kahetuhandendate algus oli juba parem. Mitu korda kümnendi jooksul tõsteti ka palka. Viimane kümnend on olnud juba tõeline mehistumise aeg, professionaalideks kasvamise aeg. Kuidas muidu kui läbi professionaalsuse oleme jõudnud selleni, et ligikaudu 92 protsenti Eesti inimestest usaldab politseid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles