Taliujujad korraldasid taas pingviinide paraadi

Copy

Lõuna-Eesti taliujujad ja -suplejad pidasid Eesti Vabariigi 103. aastapäeval Anne kanali jääbasseinis, kanali jääl ja jää all isevärki pingviinide paraadi.

See Tartus riigi sünnipäevadel toimuv meeleolukas sündmus sai Taaralinnas teoks juba 9. korda. Tänavu jäi aga ära tavaliselt südapäeval käivitunud kostümeeritud paraad punasel vaibal ja seejärel piduriietes ühine rivis ujumine 25-meetrises jäise veega basseinis. Publikut oli oludest seatuna vähe ja sündmus toimus ajaliselt hajutatuna.

Esimesed suplejad läksid vette juba sümboolse päikesetõusu järel. Lipuheiskamisel laulnud taliujumist harrastav Jüri Homenja sulpsas esimesena karastavasse kanalisse.

"Pingviinide" askeldamisi jälgis punase vaiba serval päikesetõusust loojanguni seekord maskott-pingviini kõrval koguni kolm elusuurust presidenti. Figuur-riigipeadena olid platsis Kaljulaid, Putin ja hiljaaegu ametist lahkunud Trump.

Ühe alana on kuulunud ujumise kõrvale ka paljajalu võidujooks kanalijääl. Seekord võttis libeda, umbes 700-meetrise jooksu päkkade alla tosin välejalga, kelle seas oli kaks vaprat naist.

Suplema, jooksma, jää alla sukelduma ja karusellilt lumelauga vette karsummile oli tuldud lisaks Tartule veel Tallinnast ja lõunapoolsematest paikadest. Esmakordselt olid üritusel kaasa tegemas ka inimesed soojadest maadest: Indiast, Mehhikost ja Itaaliast.

Lipu langetamise ajaks oli väikeste sõpruskondadena nautinud karastavat pidupäevast suplust rekordarv eri vanuses meest- naist. 146 supelnu seas oli noorim koos emaga vees käinu 5-aastane rõõmsameelne tüdruk Sonne, vanimatel on aastaid 70+.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles