Politseinikust riimimeister üllitas setokeelse luulekogu (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Politseinikust riimimeister Rainer Rahasepp andis välja kolmanda luulekogu «Umah keeleh», mida ta esitles hiljuti ka Põlvamaal Vastse-Kuuste raamatukogus.
Politseinikust riimimeister Rainer Rahasepp andis välja kolmanda luulekogu «Umah keeleh», mida ta esitles hiljuti ka Põlvamaal Vastse-Kuuste raamatukogus. Foto: Maarius Suviste

Hiljuti oma sünnipäevaks setokeel­se luulekogu välja andnud luuletav politseinik Rainer Rahasepp ütleb, et kirjutamisest saab ta jõudu ja rõõmu. Samuti aitab loominguline puhang teda igapäevatööst ventileerida.

«Kirjutan kõigest sellest, mis meid iga päev ümbritseb. Terve elu on üks inspiratsiooniallikas,» vastab riimimeister küsimusele, kust ta lugude tarbeks materjali ammutab. «On ülimalt hää meel, et nüüd valmis minul ka setokeelne luulekogu. See oli mul tingimuslik, et setokeelne raamat peab olema kõva – kõvakaaneline. Ja seda ta on.»

Tema kolmas raamat «Umah keeleh» sündis suurest igatsusest ja armastusest Setomaa vastu. Uues kogus on 88 luuletust, sama palju kui esimeses. Tema silmis tähistab kaheksa lõpmatust. Seega topeltlõpmatus. Erand oli vaid teine kogu «Rõõmu kandes», millesse sai 93 luuletust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles