Maksumaksjad on tagasi saanud 42 miljonit

BNS
Copy
Noored soovivad teenida ligi 1900 eurot kätte. Pilt on illustreeriv.
Noored soovivad teenida ligi 1900 eurot kätte. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Maksu- ja tolliamet (MTA) on kolmapäevase seisuga tuludeklaratsiooni esitanud inimestele tagastanud 42 miljonit eurot enammakstud tulumaksu. 

Kolmapäevaks on tuludeklaratsiooni esitanud 542 000 inimest. Esitatud deklaratsioonide põhjal kuulub tagasimaksmisele 166 miljonit eurot ning juurde tuleb maksta 16 miljonit eurot.

Elektroonilistest deklaratsioonidest ligi pooled on esitatud kas mobiiltelefonis või tahvelarvutis. Niinimetatud ühe klikiga, kui ei olnud vaja midagi lisada, muuta või parandada, on esitatud kolmandik tuludeklaratsioonidest.

Annetusi on teinud 2800 inimest kogusummas 123 000 eurot. "Eelmisel aastal annetati kokku 137 000 eurot, aga tänavune tulude deklareerimine veel käib ja annetusi tuleb kindlasti juurde," ütles MTA kommunikatsiooniosakonna juhataja Gea Otsa ning lisas, et seetõttu ei saa teha võrdlust, kas kriisiaasta on annetuste hulka mõjutanud.

Tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg on 30. aprillil. MTA asus enammakstud tulumaksu tagastama 26. veebruarist neile, kes deklareerisid oma tulud elektrooniliselt ning asub 19. märtsist tulumaksu tagastama paberil deklaratsiooni esitajatele. Nii juurdemaksmise kui ka enammakstud tulumaksu tagastamise tähtaeg on 1. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles