Tõrva vallas lammutatakse tänavu viis kasutuseta ja ohtlikku hoonet

LEPM
Copy
Helme ühiselamu hoone lammutamisega on juba algust tehtud.
Helme ühiselamu hoone lammutamisega on juba algust tehtud. Foto: Tõrva vallavalitsus

Praeguste plaanide kohaselt lammutatakse 2021. aastal viis objekti: Helme vana ühiselamuhoone, Leebikus Veski tee 3 ja Veski tee 11 asuvad kortermajad, Helme katlamaja ja korsten ning Tõrva linnas Veski tänav 9 asuv kuur.

Lammutuste kogumaksumus on 71 396 eurot, millest suurem osa tuleb Kredexi lammutustoetusest ning kümnendiku kogusummast tasub Tõrva vald. Hinnas ei kajastu Veski tänav 9 asuv kuur, mille lammutamiseks on käimas veel projekteerimistööd.

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann sõnas, et Kredexi omafinantseeringu määra alandamine 10 protsendini on andnud soodsa võimaluse vabaneda silma riivavatest ja ohtlikest hoonetest. „Lisaks sellele, et meie elukeskkond muutub kaunimaks tänu räämas hoonete lammutamisele, on oluline ka turvalisuse kasv,“ kommenteeris ta. „Kasutuseta hooned tõmbavad ligi seiklusjanulisi noori, kes aga võivad varisemisohtlikes rajatistes tõsiselt viga saada. Lammutuste abiga on saanud meie koduvald ohutumaks ja kaunimaks.“

Lammutustoetus on osa ehitussektori kriisiabipaketist, mille riik Kredexi kaudu sektorisse suunab. Toetuse kasutamiseks vajalikku omaosalust langetati kümne protsendini senise kolmekümne asemel. Toetuse abiga on seni lammutatud Linna külas Kesk tn 8 asuvad alajaam ja endine Helme Teenuse kontor ning Tõrva linnas Spordi 1 asuv koolihoone ja kuur.

Veski tee 11 kortermaja Leebikus.
Veski tee 11 kortermaja Leebikus. Foto: Tõrva vallavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles