Kahe nädala pärast võib positiivseid testitulemusi olla päevas juba 2600

BNS
Copy
Terviseameti juht Üllar Lanno on murelik.
Terviseameti juht Üllar Lanno on murelik. Foto: Remo Tõnismäe

Terviseameti peadirektori Üllar Lanno sõnul näitavad prognoosid, et nädala lõpuks võib päevas oodata 1800 ning kahe nädalal pärast 2600 positiivset testitulemust.

"Olukord Eestis on väga kriitiline," ütles Lanno kolmapäeval. Tema sõnul võib prognoosi kohasel pühapäevaks olla 1800 positiivset juhtu päevas, järgmiseks reedeks tõuseb see 2100 ning kahe nädala pärast 2600 juhtumini päevas.

Lanno sõnul on nakatumisnäitajad kõige kõrgmad Saaremaal, Harjumaal ja Ida-Virumaal. Ida-Eestis on ainult kolm valda, kus nakkuse levik on alla tuhande inimese kahe nädala jooksul. Peairektor lisas, et Hiiumaal, Järvamaal, Põlvamaal ja Jõgevamaal on nakatumisnäitajad langemas ning Pärnumaal ja Tartumaal on näitajad stabiliseerumas. 

Lanno sõnul on nakkuskoldeid  nädalaga tekkinud 25 protsendi võrra rohkem kui nädal tagasi. Haigestumine on suurenenud lasteasutustes ning vanusegrupis 0–9 eluaastat on nakkuste kasv tõusnud üle 40 protsendi võrra.

Samas on Lanno sõnul kollete arv hoolekandeasutustes ning ka hooldekodude patsientide haiglasse sattumine langustrendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles