Raskustes suurpere leidis uue eluaseme

Siim Saavik
, reporter
Copy
Toominga 1 aadressil asuv maja on oksjonil müügis alghinnaga 11 250 eurot.
Toominga 1 aadressil asuv maja on oksjonil müügis alghinnaga 11 250 eurot. Foto: Arvo Meeks

Valgas aadressil Toominga 1 elanud kuuelapseline pere kolis paar nädalat tagasi oksjonil olevast majast välja ning elab nüüd uues asukohas. Nende endine kodu, mille kohtutäitur võlgade katteks mullu 25 000-eurose alghinnaga oksjonile pani, on praegu müügis vaid 11 250 euroga.

«Nagu aru saan, on kohtutäituril potentsiaalne ostja olemas,» rääkis pereisa Aadu Margus. Põhjust seda arvata annab talle asjaolu, et aasta algul käis üks huviline maja vaatamas ja kinnitas talle, et tahab maja ära osta. «Samas meile pole otseselt midagi räägitud.»

Õnneks ei jää pere lageda taeva alla: juba kaks nädalat on nad elanud Valgas neljatoalises korteris. «Lahendus on leitud, saime ühe korteriomanikuga kokkuleppele. Täpsemalt on tegu eramaja teise korrusega, kus on neli tuba.» Alguses kavatses omanik toad välja üürida, kuid siis lepiti kokku, et pere ostab elamispinna järelmaksuga ära. Sissemaks tuli toetustest, mida lahked inimesed hädas suurperele on viimase poole aasta jooksul annetanud. Kui korter lõpuks täielikult välja ostetakse, on Aadu Margusel plaanis kirjutada see laste nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles