Vastseliina muusikakool sai uue direktori

LEPM
Copy
Vastseliina muusikakooli uus direktor Märt Metsla.
Vastseliina muusikakooli uus direktor Märt Metsla. Foto: Taavi Luhamaa

Vastseliina muusikakooli asus alanud kuust juhtima Märt Metsla, kes on pärit Võrumaalt.

Pikalt Tallinnas elanud 27-aastane noormees on pärit Võru vallast Vagula külast ning on pärast õpinguid ja kogemuste omandamist taas Võrumaale vanematekodusse naasnud.

Märt Metsla muusikutee algas Võru muusikakoolis aastal 2001 õpetaja Jaan Randvere juhendamisel. Ta on õppinud Tallinna muusikakeskkoolis dotsent Aavo Otsa trompetiklassis, omandanud Eesti muusika- ja teatriakadeemias bakalaureuse- ja magistrikraadi ning õppinud Saksamaal Karlsruhe muusikakõrgkoolis professor Reinhold Friedrichi trompetiklassis. 2016. aastast asus ta Kristjan Järvi juhatatud Baltic Sea Philharmonic orkestrisse ning sai seal 2018. aastal vaskpillide kontsertmeistriks. Samal aastal asus Märt Metsla tööle Rahvusooper Estonias orkestrandina.

Vastseliina muusikakooli direktorina ootab ja lubab Märt Metsla vastu võtta kõik väljakutsed, mis talle satuvad. „Just nõnda õpin mina ka end ja oma võimed paremini tundma ja hindama. Õppimine on minu jaoks selles ametis edasiviiv jõud. Just neid uusi väljakutseid, millest õppida, ma kõige enam ka ootan," sõnas Metsla.

Direktorina tahab Märt Metsla anda õpilastele endast edasi nii palju kui võimalik, tehes seda kogu kollektiivi ühise hea nimel ning et Vastseliina muusikakool oleks muusikat täis maja, kus kõigil on hea olla ja õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles