Põlva politsei jättis paarutajad jalameheks (1)

LEPM
Copy
Politsei. Pilt on illustratiivne.
Politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetuse lumetorm tõi endaga Põlvas kaasa juhtumid, kus noored kogenematud autojuhid võtsid maha sadanud lumest viimast ning katsetasid tavaliikluses oma sõidukite piire. Arutu paarutamisega tekitatud oht kõrvalistele inimestele ja nende varale sundis politseid driftijaid jalameheks jätma, teatas politsei.

Kagu jaoskonna patrulltalituse juht Madis Soekarusk rääkis, et möödunud nädalavahetusel sai politsei kohalikelt elanikelt Põlva linnast ridamisi väljakutseid nii kesklinnas, kaubamaja ümbruses kui ka Kesk tänaval autodega paarutavatest noortest.

„Politsei kontrollis kõiki neid teateid ning hoidis ka linnaliikluses toimuva suhtes silmad pärani lahti, kuniks kaks tahtlikult libedal linnatänaval oma sõiduki külglibisemisse lasknud autojuhti nädalavahetuseks jalameheks jäid. Esimeselt juhilt võtsid politseinikud edasise ohu tõrjumiseks masina ära 6. märtsi õhtul kella 22 paiku, kui Kesk tänava alguses märgati värskele lumele mustrit joonistanud sõiduautot Volkswagen Golf. Juhiga vesteldi ning kuivõrd selle roolis olnud mees oma teguviisis kõrvalistele ning linnavarale ohtu ei näinud, teisaldati mehe sõiduvahend politseiparklasse,“ kirjeldas Soekarusk.

Tema sõnul ootas sama saatust ees ka pooltund hiljem Kesk tänavalt tabatud juhti, kes politseinike silme alla oma BMWga paarutas. „Ohtlikke manöövreid teinud mees kõrvaldati juhtimiselt ning sõiduki teisaldamisega politseiparklasse anti sohvrile aega rahuneda ning jalamehena oma teguviisi ja selle ohtlikkuse üle järele mõelda,“ lisas politseinik. Muuhulgas kirjutasid korrakaitsjad ööl vastu pühapäeva välja veel seitse protokolli juhtidele, kes niisamuti lumistel linnatänavatel oma sõiduoskusi esitledes hoopis politseinike huviorbiiti sattusid.  

Patrulltalituse juht mõistab noorte tahet lumel oma sõiduoskusi lihvida, kuid manitseb seejuures, et huvilistel tuleb valida lõbutsemiseks või erinevate sõiduvõtete- ja stiilide harjutamiseks selleks sobiv ja ettenähtud koht, kus oma tegevusega ei panda ohtu kaasliiklejaid. „Olgu selleks lumerada või mõni muu maaomanikuga kooskõlastatud kinnine ala. Kui on tõsine soov oma sõiduoskusi arendada, siis on näiteks kontrollitud ja turvatud rajad palju sobivamad kohad oma erinevate kurvide ja rajapiiretega. Ainult seal õpib autot tõeliselt valdama ja vaid nii on sellest tegevusest ka kasu,“ selgitas ta lisades, et eeskujulik ja ohutu liiklemine ei tohi olla ühegi sõidukijuhi jaoks tabu või igav.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles