Otepää tervisekeskuses alustas tööd nõustaja

LEPM
Copy
Otepää Tervisekeskuses alustas 1. märtsist töötamist sotsiaalse nõustajana Katrin Urke.
Otepää Tervisekeskuses alustas 1. märtsist töötamist sotsiaalse nõustajana Katrin Urke. Foto: Erakogu

Otepää tervisekeskuses alustas 1. märtsist töötamist sotsiaalse nõustajana Katrin Urke.

Katrin on õppinud rakenduspsühholoogiat ja sotsiaalnõustamist sotsiaal-humanitaarinstituudis (2005–2009), noorsootööd Tallinna Pedagoogilises Seminaris (2007–2010).  

Magistrikraadi omandas Katrin Tallinna ülikoolis 2018. aastal kunstiteraapia erialal.

Katrin on täiendanud ennast erinevatel psühholoogia ja sotsiaalpedagoogika alastel täiendkoolitustel (karjäärikoordinaatori baaskoolitus, pereteraapia algkursus, aktiivõppemeetodid noorsootöös, aktiivsus- ja tähelepanuhäire sümptomitega lapse toetamine koolis, psühholoogilise eneseabi võtted jms).

Katrin Urke on Otepää gümnaasiumi vilistlane ja töötas 2009–2021 aastatel samas koolis sotsiaalpedagoogina. Alates 2015. aastast on töötanud Otepää tervisekeskuse rehabilitatsioonimeeskonnas psühholoogi ja kunstiterapeudina.

Katrin nõustab psühholoogiliste probleemide, elukriiside või muude eluraskuste korral. Vajadusel viiakse läbi erialased testid, mis aitavad selgitada meeleoluseisundit. Koostöös püstitatakse eesmärgid, nõustamise käigus leitakse võimalikud lahendusteed. Nõustamisele on oodatud on igas vanuses inimesed, kes vajavad tuge ja abi psühholoogilisel, karjäärialasel või muul elulisel teemal. Nõustamisel kasutatakse erinevaid võtteid ja küsimustike, mis aitavad ennast paremini tundma õppida, leida enda tugevused, hoolida endast ja teistest.

Nõustamisel kasutatakse ka kunstiteraapilisi lähenemisi, mis sobivad eriti lastele ja noortele, kuna neil on lihtsam ennast väljendada visuaalsete vahendite abil. Kunstiteraapia aitab avada loovust ja näha enda sisemist võimekust. Annab võimaluse läbi loodud töö mõista ja näha oma olukorda uuest vaatenurgast. Loov protsess on juba oma olemuselt tervendav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles