Rõuge vald ei pelga suurobjektide tarbeks laenu võtta

Mati Määrits
, reporter
Copy
Kui seni oli ühinemistoetuse eest plaanis soojustada Mõniste koolihoone, siis pärast teisipäevast hääletust on võimalik energiatõhusaks muuta ka vastas asuv rahvamaja.
Kui seni oli ühinemistoetuse eest plaanis soojustada Mõniste koolihoone, siis pärast teisipäevast hääletust on võimalik energiatõhusaks muuta ka vastas asuv rahvamaja. Foto: Arvo Meeks

Rõuge vallavolikogu näitas läinud nädalal üles eeskuju väärivat üksmeelt, kui kõik kohal olnud 24 rahvaesindajat hääletasid ühinemislepingu muutmise poolt.

Hääletus puudutas Haanja, Misso, Mõniste, Rõuge ja Varstu valla ühinemislepingu lisas välja toodud investeeringute kava Mõniste piirkonna objekte. Kui seni oli ühinemistoetuse eest plaanis soojustada Mõniste koolihoone, siis pärast teisipäevast hääletust on võimalik energiatõhusaks muuta ka vastas asuv rahvamaja.

Arutelude käigus jõuti ühisele meelele, et üksnes Mõniste koolimaja soojustamine ei anna sellist energia- ja rahalist säästu kui soojustamine koos sobiva küttesüsteemiga. Praegune õliküttel põhinev lahendus on kallis just püsikulusid arvestades ning kuna kütteõli tuleb importida, võib tänases keerulises maailmas tekkida tõsiseid tarneprobleeme ja hinnakõikumisi. Seetõttu soovitaksegi, et projekteerija pakuks lisaks soojustusele välja ka energiatõhusa ja väikeste püsikuludega küttelahenduse nii koolimajale kui üle tee asuvale rahvamajale. Viimane kuulub tehniliselt koolihoonete kompleksi ja seal leiavad aset kehalise kasvatuse saalitunnid, peotantsutunnid ning kooli üritused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles