Haiglad valmistuvad koroonahaigete tulvaks

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Lõuna-Eesti haigla nakkusosakonnas lamas eilse seisuga 13 Covid-19 diagnoosiga haiget. Osakonnal on jõudu veel 9 patsiendi raviks ilma, et see plaanipärast ravi mõjutama hakkaks.
Lõuna-Eesti haigla nakkusosakonnas lamas eilse seisuga 13 Covid-19 diagnoosiga haiget. Osakonnal on jõudu veel 9 patsiendi raviks ilma, et see plaanipärast ravi mõjutama hakkaks. Foto: Arved Breidaks

Lõuna-Eesti kolm üldhaiglat Võrus, Valgas ja Põlvas suudavad praegu ravile võtta kokku kuni 40 Covid-19 diagnoosiga patsienti, ent kui lähinädalail peaks kasvama vajadus hospitaliseerida siin Põhja-Eesti inimesi, tuleb tavapärast ravi hakata vähendama, leiavad haiglajuhid.

«Nädalavahetusel toodi meile Tartust neli inimest,» rääkis Võrus asuva Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask. «Tartus tehakse ruumi, sest sinna tuuakse inimesi ka Rakverest, Ida-Virumaalt ja mõni saadetakse võib-olla ka Põhja-Eestist.»

Tartust tuuakse Võrru ravile need koroonapatsiendid, kes ei vaja intensiivravi. «Tagame haigele hapniku kontsentratsiooni ja juurdevoolu ning sellega tulevad päris paljud haigusest välja,» selgitas Vask. «Aga nad on siin sees paar nädalat. Kui tavaliselt on keskmine haiglavoodis viibimise aeg siseosakonnas seitse päeva, siis kroonaosakonnas on see enamasti topelt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles