Eesti vanim ööklubi vajub unustuste hõlma

Siim Saavik
, reporter
Copy
Otepää ööklubi lammutustööd algasid sel nädalal.
Otepää ööklubi lammutustööd algasid sel nädalal. Foto: Ilmo Tamm

Otepääl asuv Eesti vanim ööklubi Comeback oleks sel neljapäeval tähistanud oma 27. sünnipäeva, kuid juhuse tõttu sattusid just sellele nädalale hoopis lammutustööd, mis ajaloolise klubi katuse ja seinad maha lõhkusid. Samale krundile kerkib juba sel suvel hoopis Olerexi tankla.

Comeback alustas oma tööd 1994. aasta 11. märtsil ja algusest peale on sellega seotud olnud perekond Kalda. Klubi viimane juhataja Siim Kalda töötas selles meelelahutusasutuses esimestest päevadest saadik. Esialgu kojamehe ja katlakütjana, hiljem juba juhatajana. Nüüd tunnistas ta, et emotsionaalses mõttes on lammutamine raske. «Ma piltlikult öeldes kasvasin seal majas ja olen sellega kogu aeg seotud olnud, seitsmeaastasest saadik, kõik 27 aastat.»

Samas rõhutas ta, et lõpetamisotsus polnud koroonakriisiga kuidagi seotud, vaid heas asukohas krundile otsiti teisi kasutusvõimalusi juba paar aastat tagasi. Kalda lisas, et huvilisi oli mitu, aga nende seast valiti välja Olerex, kelle kontseptsioon sobis neile kõige paremini. Huvitava kokkusattumusena tasub ära märkida, et mainitud kütusefirma sai alguse täpselt samal aastal kui klubigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles