Valga vallavanem õpib spordisaalis uut ametit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga vallavanem Ester Karuse on otsustanud läbida personaaltreeneri kursuse.
Valga vallavanem Ester Karuse on otsustanud läbida personaaltreeneri kursuse. Foto: Tanel Aavistu

Valga vallavanem Ester Karuse on otsustanud õppida jõusaali personaaltreeneriks.

Karuse sõnul on ta spordiga tegelenud juba noorest east saadik ja see on siiani tema elus tähtsal kohal. «Aktiivne eluviis, eriti aga jõusaalis treenimine ja sealse arengu nägemine teeb mind õnnelikuks. Jõusaalis käik annab isegi pärast pikka tööpäeva uue energia ja hea enesetunde. Lisaks aitab vabastada pingeid ja maandada stressi,» lausus Karuse.

Kuigi praegune ametikoht vallavanemana on väga vastutusrikas ja nõuab täit tähelepanu, soovib Karuse astuda järgmise sammu just spordivaldkonnas. «Uus aasta oli selleks ideaalne võimalus, et Balil iseendale antud lubadus teoks teha. Üks on kindel: kaotada ei ole mitte midagi – ainult võita!»

Karuse otsustas personaaltreeneri koolitusi pakkuva Eesti programmi kasuks, mis tugineb kaugõppevormile. Hetkel on Karusel käsil teine nädal, kokku kestavad õpingud kuus nädalat. Eeskätt plaanib ta keskenduda jõutrennile. «Need on rahvusvaheliselt tunnustatud personaaltreenerite koolitusprogrammid, mis on kooskõlas EuropeActive’i (endine Euroopa Tervise- ja Fitnessiliit – toim) nõuetega. See võimaldab neil pakkuda koolitusdiplomeid, mis on tunnustatud üle kogu maailma.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles