Lux Express vähendab ajutiselt väljumisi Võru-Tallinn liinil

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Bussiettevõte Lux Express Estonia AS pöördus 2019. aasta juulis Eesti riigi vastu kohtusse taotlusega tunnistada põhiseadusvastaseks ühistranspordiseadusega pandud kohustus vedada riigipoolset hüvitist saamata kommertsliinidel tasuta eelkooliealisi lapsi ning puudega inimesi. Pilt on illustreeriv.
Bussiettevõte Lux Express Estonia AS pöördus 2019. aasta juulis Eesti riigi vastu kohtusse taotlusega tunnistada põhiseadusvastaseks ühistranspordiseadusega pandud kohustus vedada riigipoolset hüvitist saamata kommertsliinidel tasuta eelkooliealisi lapsi ning puudega inimesi. Pilt on illustreeriv. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Bussifirma Lux Express peatab 15. märtsist ajutiselt veerandi väljumistest, sealhulgas neli väljumist Võru ja Tallinna vahel, teatas ettevõte.

Ajutiselt ei välju kuni aprilli lõpuni Tallinn-Võru suunal buss kell 15.30 ja 20 ning Võru-Tallinn suunal kell 9.45 ja 18.15.

«Võimalik vajadus ajutiseks mahu vähendamiseks on andnud endast märku juba enne piiranguid. Kindlasti vähendavad liikumispiirangud linnadevahelise bussiteenuse nõudlust veelgi, mis omakorda lisab meie väljakutseid täis finantsolukorda veel ühe planeerimatu muutuja,» ütles Lux Expressi tegevjuht Ingmar Roos.  

«Soovime tagada inimestele võimalikult paindlikud liikumisvõimalused ehk säilitada hommikused, lõunased ja õhtused väljumised. Vähendatavate väljumiste arv võib tunduda suur, kuid paljud nendest olid juba varasemalt käigus ainult nädalavahetustel, seega tegelik mõju reisijale ei ole suur. Samuti jälgime sõitjate arvu ja busside täituvust igapäevaselt ning vajadusel langetame iga nädal uued otsused ajutiselt suletavate või avatavate liinide osas,» lisas Roos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles