Kuperjanovi pataljonis on 40 ajateenijat nakatunud

BNS
Copy
Kuperjanovlased harjutamas linnalahingu õppuseks.
Kuperjanovlased harjutamas linnalahingu õppuseks. Foto: Arved Breidaks

Reedese seisuga on koroonaviirusesse nakatunud üle 150 ajateenija, neist 65 Tapal ja 40 Kuperjanovi jalaväepataljonis kirjutab Postimees.

Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna nooremleitnant Liis Vaksmann ütles, et nüüdsest korraldatakse vaid kriitilise tähtsusega õppekogunemisi. Ka Kevadtormi osalejate arvu on kärbitud juba ligi 2000 reservväelase võrra.

Olenemata viiruse levikust jätkatakse õppustega võimalusel plaanipäraselt. Sel nädalal toimub Kuperjanovi jalaväepataljonis õppus Sentry Chat, kus osalevad lisaks ajateenijatele ja tegevväelastele ka sadakond reservväelast, rääkis 2. jalaväebrigaadi teabeohvitser leitnant Sander Mändoja.

"Tegemist on peamiselt side- ja juhtimissüsteemide kasutamise täiendõppele suunatud harjutusega, mis on 2. jalaväebrigaadi lahinguvalmiduse säilitamisel kindlasti kriitilise tähtsusega," selgitas Mändoja.

"Sidespetsialistide ametikohtadel teenivaid reservväelasi kaasamata ei oleks olnud võimalik õppust sellisel kujul korraldada ning see oleks otseselt mõjutanud brigaadi kui sõjalise üksuse toimimisvõimet võimaliku julgeolekukriisi korral," nentis ta. Siiski pidid reservväelased tegema õppusele saabudes kiirtesti ning harjutus toimub hajutatult erinevates maastikupunktides üle kogu Lõuna-Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles