Vald kavandab Võru ja Vastseliina kanti uusi kergteid

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kääpa-Lasva kergliiklustee Võru vallas.
Kääpa-Lasva kergliiklustee Võru vallas. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru vallavalitsus kuulutas välja riigihanke nelja uue kergliiklustee projekti koostamiseks, kogupikkusega enam kui tosin kilomeetrit.

Reedel avaldatud hankedokumentide kohaselt on vallavalitsusel kavas rajada kaks kergliiklusteed, mis ühendaksid valla asumeid Võru linnaga ning kaks kergliiklusteed on kavas rajada Vastseliina piirkonda.

Kõige pikem, 5,2 kilomeetri pikkune kergtee on kavandatud ehitada Kääpa koolist kuni Võru linnani. See kulgeks Võru-Räpina maantee lõunapoolses küljes ning lõppeks Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa ringristmiku juures.

Teine vallarahvast linnaga ühendav kergtee on kavandatud rajada Võlsi teele pikkusega 1,45 kilomeetrit. See kulgeks linna piirist Võlsi asumini.

Vastseliina kandis soovitakse rajatada 1,3 kilomeetri pikkune kergtee, alates maantee-äärsest ringristmikust mööda Võru ja Pätisilla teed kuni päästedepooni.

Teine Vastseliinaga seotud kergtee on mõeldud ühendama alevikku umbes nelja kilomeetri kaugusel asuva Vana-Vastseliinaga, kus asuvad ka piiskopilinnuse varemed. See kergtee on kavandatud startima Vastseliina Petseri tänavalt ning kulgeks Vastseliina-Meremäe-Kliima tee põhjaküljel kuni Vana-Vastseliina piirini.

Vallavalitsus ootab projekteerijatelt pakkumisi 22. märtsi hommikuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles