Toidutööstustele on koroonaaeg mitmes mõttes keeruline olnud. Oma põhiülesandega oleme aga suurepäraselt toime tulnud: raskuste kiuste on igal hetkel Eesti elanike toiduga varustatus tagatud olnud. Elanikele pakub teadmine kohalike toidutoojate heast tööst kindlustunnet ning toidutootjad on üha kõrgemalt väärtustatud.
Tellijale
Sirje Potisepp: toidutööstus pakub muutuste keerises kindlustunnet
Koroonakriis ei jätnud ühtegi sektorit puutumata. Toiduainetööstuse jaoks illustreeris viiruspuhangu ja eriolukorra algust ostupaanika: inimesed varusid söögikraami koju suuremal hulgal kui kunagi varem. Eriti puudutas see kuivainete, purgitoitude, konservide, õli ja teiste pikalt säilivate toodete tootjaid. Näiteks Tartu Mill tundis ostupaanika mõjusid kohe, kui ilmusid esimesed uudised viirusest – teised sektorid ei teadnud ostupaanikast siis veel suurt midagi. Peagi said mõjusid tunda ka teised ettevõtted, kui suuremas koguses varuti kodudesse nii Värska vett, hakkliha kui ka Olivia rapsiõli.