Hiidlumememmed sõitsid Tõrvast minema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Hiidlumememmed sõidutati tagasi Lätti.
Hiidlumememmed sõidutati tagasi Lätti. Foto: Kristel Veri

Tõrva ringristmikul detsembri keskpaigast saati pilku püüdnud penoplastist hiidlumememmed pakkisid esmaspäeval oma muusikainstrumendid kokku ning sõitsid tagasi Lätti Dobele linna, kust nad laenuks toodi.

Hiiglaslikud kujud pälvisid omajagu tähelepanu. "Need olid nii lahedad tegelased: tõid Tõrva palju rõõmu ja elevust: neid ju pildistati ja käidi lähemalt uurimas," tõdes Tõrva keskväljaku ääres lillepoodi pidav Kristel Veri.

Ta lisas, et esimestel päevadel pärast lumememmede püstitamist oli täitsa tegu, et ringil sõita: kõik käisid pildistamas. Aga vähemalt tema harjunud uute linnaasukatega kiirelt ja kui memmed autokasti pakiti, oli lausa kahju vaadata nende lahkumist. "Ootame neid tagasi."

Lumememmed sammusid just kui rongkäigus Tõrva keskväljakule, kus nad osadeks võeti ja autole pakiti.
Lumememmed sammusid just kui rongkäigus Tõrva keskväljakule, kus nad osadeks võeti ja autole pakiti. Foto: Kristel Veri

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann on Lõuna-Eesti Postimehele rääkinud, et kuna suvel Tõrva sama ringristmiku äärde paigaldatud liivast valmistatud Mulgi näki skulptuur osutus täielikuks publikumagnetiks, idanes idee teha midagi sarnast ka talvel. Nii saabusidki 11. detsembril Tõrva neli meetrit kõrged ja 2,5 meetrit laiad lumememmed, kes mängisid just kui eri instrumente.

Lumememmedega seotud kulud Tõrvale jäid Ruusmanni kinnitusel umbes 2000 euro suurusjärku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles