Piirangud muudavad koorilaulu tuleviku tumedaks (1)

Madis Perli
, videoreporter
Copy
Mõne aasta eest Eesti aasta dirigendi-muusikaõpetaja tiitli saanud Silja Otsar on Võrumaal muusikaõpetajana tegutsenud juba 30 aastat. Nüüd on aga temagi juhatatavad koorid keerulises seisus.
Mõne aasta eest Eesti aasta dirigendi-muusikaõpetaja tiitli saanud Silja Otsar on Võrumaal muusikaõpetajana tegutsenud juba 30 aastat. Nüüd on aga temagi juhatatavad koorid keerulises seisus. Foto: Arved Breidaks

Koorilaulu peetakse koroonaviiruse leviku seisukohalt üheks ohtlikumaks tegevuseks ja nii said sellele esimeste seas osaks ranged piirangud. Koorijuhtide hinnangul mõjuvad need armastatud harrastusele rängalt.

Mullu sügisel kehtestati 50 protsendi nõue, mis tähendab, et korraga võis laulda ainult pool koori. «Lauldes hingab inimene forsseeritult, mistõttu eritub väljahingamisel rohkem viiruseosakesi. Seetõttu on laulmine suure riskiga tegevus,» selgitas terviseameti meediasuhete spetsialist Merilin Vernik.

«Jaotasingi oma koori pooleks: osa käis laulmas ühel päeval ja teised teisel,» sõnas Võru gümnaasiumi segakoori juhendaja Silja Otsar. Nende viimane esinemine jäigi novembrisse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles