Võrumaale naasnud muusik leidis kodupaigas taas südamerahu

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Aastaid Tallinnas elanud ja hiljuti Võrumaale naasnud Vastseliina muusikakooli uus direktor Märt Metsla suurde linna tagasi ei kibele. «Linnas on suur stress ja palju müra, maal on palju rahulikum.»
Aastaid Tallinnas elanud ja hiljuti Võrumaale naasnud Vastseliina muusikakooli uus direktor Märt Metsla suurde linna tagasi ei kibele. «Linnas on suur stress ja palju müra, maal on palju rahulikum.» Foto: Arvo Meeks

Kui paarikümne aastaga trompetivirtuoosiks sirgunud võrukas Tallinnast ära tuli, kaubikutäis asju ühes ja üürikorter käest antud, ei vaadanud ta kordagi tagasi. Võrumaale koju tagasitulek oli kindel mis kindel. Ja sünnipäeval alustas ta uues kohas – Vastseliina muusikakooli juhina.

«Nii palju kui olen saanud, olen ikka püüdnud aega kodumaakonnas veeta,» ütleb Märt Metsla (27), kelle elutee viis vahepeal pealinna. Eelmise aasta kevadel, kui koroonapandeemia tõttu riik lukku pandi, oli ta pikalt Lõuna-Eestis. Seejärel jõudis arusaamisele: maal on parem kui suures linnas.

«Kui Tallinna ja Võrumaa vahet käisin, väsitas see lõpuks ära. Ja kustutas sära,» tõdeb ta. Pealinnas oli tema sõnul kuidagi hoopis teine maailm. Mis siis, et elas seal 13 aastat. Aga palju õnnelikumana tundis ta ennast Võrumaal. Ja siis see otsus lõplikult tuli: tänavuse aasta esimestel päevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles