Politsei viis koroona riskirühma kuuluva joobes juhi kaitsesüstimisele

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Politsei tuli koroonasüstimisele minevale mehele vastu. Foto on illustreeriv.
Politsei tuli koroonasüstimisele minevale mehele vastu. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Politsei tuvastas möödunud pühapäeval Põlvamaal sõiduautot juhtinud mehel alkoholijoobe. Kuna riskirühma kuuluv mees oli teel perearsti juurde, et saada vaktsiinisüsti koroonaviiruse vastu, viis patrull mehe ise perearstikeskusesse ja tegeles väärteomenetluse vormistamisega hiljem.

Lõuna prefektuuri Kagu politseijaoskonna patrullitalituse juhi Madis Soekaruski sõnul kontrollis politsei möödunud pühapäeval Põlvamaal Moostes sõiduautot Audi juhtinud meest ning tuvastas, et ta on tarvitanud alkoholi.

«Vestluses autojuhiga ilmnes, et ta oli teel perearsti juurde saamaks vaktsiinisüsti koroonaviiruse vastu,» rääkis Soekarusk. «Täpne kellaaeg arstivisiidiks, nagu kõigil teistelgi, oli minutipealt kokku lepitud ning minemata jätmine tähendanuks, et riskirühma kuuluv mees jääb ohtliku viiruse eest kaitseta.»

Soekaruski sõnul tuleb indikaatorvahendiga joobe tuvastamise järel politseil mõne aja möödudes võimalik joove fikseerida ka tõendusliku alkomeetriga. «Nii avanes politseinikel võimalus kasutada seda ooteaega otstarbekalt ning leida inimlik lahendus ka mehe jaoks, kes elupäästvat vaktsiinisüsti väga soovis,» lisas ta.

«Nii võttis patrull mehe oma autole, viis ta mõnesaja meetri kaugusel asuvasse perearstikeskusesse ning lasi tal vaktsiinisüsti ära teha,» täpsustas patrullitalituse juht. «Enne joobe tuvastamist tõendusliku alkomeetriga ei ole lubatud mistahes vedelikke tarvitada, mistõttu ei lubatud mehel ka arstikabinetis vett juua. Kui mees sai vaktsineeritud, jätkati väärteomenetluse materjalide vormistamisega.»

Soekaruski sõnul on politseitöö täis valikuid. «Igal politseinikul on kaalutlusõigus, kas ja kuidas sõltuvalt olukorrast käituda,» sõnas ta. «Põhirõhk meie töös on aga alati võimaliku ohu tõrjumisel. Nii ka sel juhul, kus esmalt kõrvaldati liiklusoht, siis aidati mehel end viirusohu eest kaitsta ning protokollipaberi kirjutamine võiski selle kõrval pisut oodata.»

«Iga päev kannatab koroonaviiruse tõttu väga palju inimesi,» lisas Soekarusk. «Seda arvestades ei ole sugugi halb, kui saame oma igapäevase töö käigus ühel või teisel moel kaasa aidata sellele, et meie inimesed terved püsiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles