Põlva- ja Võrumaal kasvatasid tasuta bussid sõitjate hulka

Mati Määrits
, reporter
Copy
Sellised bussid vuravad Põlvamaa teedel praegu. Järgmine vedaja võib Põlva- ja Võrumaal teenust pakkuda ka kuni üheksa kohaga minibussidega.
 
Sellised bussid vuravad Põlvamaa teedel praegu. Järgmine vedaja võib Põlva- ja Võrumaal teenust pakkuda ka kuni üheksa kohaga minibussidega.  Foto: Arvo Meeks

Kui terves Eestis kasutas üle-eelmisel aastal ühistransporti tööl käimiseks iga viies inimene ning maakondlikel bussiliinidel sõitjate arvu langus üksnes peatus, siis Põlva- ja Võrumaal tõi tasuta bussisõit kaasa reisijate hulga märgatava tõusu.

Riigikontrolör Janar Holmi tõdemusel oli nulleurose piletihinna üks eesmärk suurendada maakondlike bussiliinide kasutajate hulka. «Positiivselt poolelt võime välja tuua, et ühistranspordi kasutajate osakaalu vähenemine paariks aastaks peatus,» mainis ta. «Paraku ei ole uusi kasutajaid suudetud olulisel määral sõitma meelitada.»

Transpordiameti hinnangul on sõidukordade 15-protsendiline kasv tingitud jätkuvast valglinnastumisest ja varem kajastamata reisijate lisandumisest statistikasse, aga ka kommertsliinide sulgemisest. Statistikaameti andmetel kasutas 2019. aastal töölkäimiseks ühistransporti 20,6 protsenti inimestest, mis on võrreldes 2014. aastaga kaks protsenti vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles