Erikoolides jätkuvad kontakttunnid

Siim Saavik
, reporter
Copy
Eelmise nädala virtuaalkohtumisel tehtud foto, kus Tartu Ülikooli Pärnu kolledži üliõpilased kõnelevad Urvaste kooli direktori Jaanika Kästi ja õppejuht Kaja Rootsiga intellektipuudega klientide soovidest, ootustest ja vajadustest Urvaste kooli näitel.
Eelmise nädala virtuaalkohtumisel tehtud foto, kus Tartu Ülikooli Pärnu kolledži üliõpilased kõnelevad Urvaste kooli direktori Jaanika Kästi ja õppejuht Kaja Rootsiga intellektipuudega klientide soovidest, ootustest ja vajadustest Urvaste kooli näitel. Foto: Erakogu

Kui tavakoolides on õpilased viimase aasta jooksul suure osa teadmistest omandanud kaugõppe vormis, siis Urvaste kool Võrumaal Antsla vallas ja Valga Jaanikese kool on sel õppeaastal töötanud tavapäraselt.

Urvaste kooli õppejuht Kaja Roots rääkis, et eelmisel kevadel oli viiruse tulek ootamatu ja tekitas kõikides hoopis rohkem hirmu ja küsimusi. «Kõik koolid jäid kaugõppele, ka meie.» Uus elukorraldus mõjus toona tema sõnul raskelt nii kooliperele kui lastevanematele.

Urvaste kooli 27 õpilasest on 12 toimetuleku- ja hooldusõppe lapsed, kelle puhul ei anna kaugõpe pahatihti tulemusi. «Nendele, kes olid suutelised kodus õppima, andsime paari nädala tööd kaasa. Juhendasime neid ükshaaval, telefoni teel, e-kirjade, mõnikord ka Zoomi kaudu ning kevade edenedes lisasime ülesandeid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles