Palatist kõndima läinud vanaproua suri haigla külje all (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga haigla õendusjuht Anastassia Org ütles esmaspäeval, et ühe hüpoteesi kohaselt võis eakas naine majast väljuda kolmandalt korruselt alla viiva trepi kaudu. «Siin on trepp, mis läheb läbi kolme korruse. Teisel ja esimesel on hooldekodu.»
Valga haigla õendusjuht Anastassia Org ütles esmaspäeval, et ühe hüpoteesi kohaselt võis eakas naine majast väljuda kolmandalt korruselt alla viiva trepi kaudu. «Siin on trepp, mis läheb läbi kolme korruse. Teisel ja esimesel on hooldekodu.» Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valga haigla töötajad avastasid ööl vastu laupäeva, et üks õendushoolduse osakonna patsientidest on kadunud. Paraku leiti 82-aastane naine peagi maja kõrvalt surnuna.

Õendushoolduse osakond asub Valga haigla kolmandal korrusel, kus traagilise sündmuse ajal oli ravil 25 patsienti ja kohal kolm töötajat – kaks hooldajat ja õde. Haigla õendusjuht Anastassia Org lausus, et arvatavasti väljus eakas naine hoonest varahommikul kella viie või poole kuue paiku, kui töötajad olid hõivatud hommikuste toimingutega.

«Kui nad panevad asjad kokku, käivad palatist palatisse, siis jääb üldine koridor järelevalveta. Õde toimetas oma asju, hooldajad olid hõivatud oma asjadega. Enne kuut, kui nad tulid sinna palatisse, vaatasid nad, et ju inimene on WC-s. Tema sussid olid jäänud voodi kõrvale. Töötajad käisid tiiru ära, siis tulid tagasi ja avastasid, et inimest ei ole ka WC-s,» kirjeldas Org.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles