RMK plaanib raiuda üle Eesti tuntud puhkemetsi

Ülle Harju
, reporter
Copy
Raietest räsitud Kiidjärve Põlvamaal on taas raiesihikul. Levo Tohva (vasakult), Ülo Leitu ja Malle Oras sealsel kuklaste rajal.
Raietest räsitud Kiidjärve Põlvamaal on taas raiesihikul. Levo Tohva (vasakult), Ülo Leitu ja Malle Oras sealsel kuklaste rajal. Foto: Ülle Harju

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) plaanib hakata raiuma üle Eesti tuntud puhkemetsi, jättes inimestele endisest rohkem aega selle kohta arvamust avaldada. Kuid võimalust pole kaasa rääkida selles, kas mõnes kohas üldse raiuda ja milliseid raieviise kasutada. Võru Kubija, Tartu maratoni rada, Kiidjärve, Kärdla ümbrus – kokku 29 rahva seas armastatud puhkepiirkonna kohta saatis RMK välja kirja, et plaanib seal metsatöid, kõrgendatud avaliku huviga ala (KAH-ala) kaardi ja üleskutse esitada 21 päeva jooksul ettepanekuid.

Kus, kui palju ja kunas RMK neil KAH-aladel metsa maha võtta soovib, kirjas ei ole. Vihjed on aga näiteks sellised: «Pooled Kärdla lähiümbruse metsadest on vanad, mis annab võimaluse uue metsapõlve loomiseks», «71,3 protsenti (104 ha) Kubja-Kose-Meegomäe puhkeala riigimetsadest on raieküpsed».

Kohtumised metsaülematega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles