Iga kolmas eakas on kaitsesüsti kätte saanud

Tiit Loim
, reporter
Copy
80-aastane valgalane Rein Ojaste sai esmaspäeval Valga haiglas asuvas tervisekeskuses kätte esimese doosi AstraZeneca vaktsiini. Mingeid hirme tal sellega seoses enda sõnul polnud.
80-aastane valgalane Rein Ojaste sai esmaspäeval Valga haiglas asuvas tervisekeskuses kätte esimese doosi AstraZeneca vaktsiini. Mingeid hirme tal sellega seoses enda sõnul polnud. Foto: Tiit Loim

Lõuna-Eestis on nüüdseks vähemalt ühe vaktsiinisüsti saanud ligi kolmandik kõige eakamate vanuserühma inimesi, mis on veidi vähem kui riigi keskmine. Meedikute sõnul suudaksid nad kaitsesüste rohkemgi teha, kuid vaktsiini ei jätku.

Praegu kestab eeskätt riskirühma kuuluvate inimeste vaktsineerimine, kuhu alla käivad ka eakad. Valgalane Rein Ojaste sai esmaspäeval Valga haigla tervisekeskuses kätte esimese doosi AstraZeneca vaktsiini. Mingeid hirme tal sellega seoses enda sõnul polnud. «Süst tehti ära, ma ei saanud arugi, et nahk katki torgati. Mis edasi tuleb, seda muidugi ei tea. Kui ka tulevad kõrvalnähud, ega midagi teha ei saa,» lausus 80-aastane mees.

Patsient ootas infot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles