Punane kukk rapsis korstendes

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkine korsten. Foto on illustreeriv.
Katkine korsten. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Viimast päevade jooksul on päästjad saanud neli teadet tahmapõlengutest Valgamaal.

28. jaanuaril kella 10.19 ajal saabus teade, et Palupera vallas Atra külas elumaja korstnas põleb tahm. Päästjad summutasid leegid pulberkustutiga ning õnneks tuli lõõridest välja ei levinud. Päästetöötajad kontrollisid ka ruumide tuleohutust. Põlengu põhjustas puhastamata korsten.

Sarnane teade saabus ka 29. jaanuaril kella 10.30 ajal. Siis põles Valgas Räni tänaval elumaja korstnas tahm.

Seegi tulekahju lõõridest välja ei levinud. Päästetöötajad kontrollisid sealgi ruumide tuleohutust. Põlengu põhjustas taas puhastamata korsten.

Samal päeval kella 17.07 ajal teatati aga päästekeskusele tahmapõlengust Valgas Kase tänaval asuvas kahe korteriga elumaja korstnas. Päästjad eemaldasid põlengu summutamiseks koldest põlevmaterjali ja sulgesid siibrid. Põlengu põhjustas hooldamata kütteseade.

31. jaanuaril kella 08.05 ajal süttis aga Õru külas elumaja korstnas tahm. Päästjad valvasid elamu ruumide tuleohutust ning avasid ohutuse kontrollimiseks korstnaümbruse ehituskonstruktsioone. Õnneks tuli seegi kord korstnalõõridest välja ei levinud.

Päästjad hoiatavad, et kütteseadmete hooldamata jätmine on tuleohutusnõuete rikkumine, mille eest inspektorid saavad majaomanikku karistada rahalise trahviga. Puhastamata korstnalõõrides tekkivad tahmapõlengud lõhuvad kütteseadet ning tuli levib pragude kaudu ümbrust süütama.

Ühtlasi juhib päästeamet elanike tähelepanu sellele, et kütteseadmeid ei tohi üle kütta, sest ka selle tagajärjel hakkab kütteseade lagunema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles