Otepää vallavanem asetas pärja Keeni raudteejaama mälestuskivile

LEPM
Copy
Otepää vallavanem Jaanus Barkala asetas pärja Otepää vallas Keeni raudteejaama mälestuskivile.
Otepää vallavanem Jaanus Barkala asetas pärja Otepää vallas Keeni raudteejaama mälestuskivile. Foto: Monika Otrokova / Otepää vallavalitsus

Täna on märtsiküüditamise aastapäev. Möödub 72 aastat märtsiküüditamisest, mille käigus saatis Nõukogude võim vägivaldselt Siberisse üle 20 000 Eesti inimese. Küüditatute seas oli palju lapsi ja vanureid. Otepää vallavanem Jaanus Barkala asetas pärja Otepää vallas Keeni raudteejaama mälestuskivile.

Täna kell 18.00 on Otepää Lipuväljakul võimalus asetada küünlad küüditamisohvrite mälestuseks rahvuslipu mastilipu alla. Küünlad asetab Otepää Linnaraamatukogu.

Inimõiguste Instituudi algatusel kuvatakse kell 8-23 Tallinnas Vabaduse väljaku ekraanil kõigi inimeste nimed, kes 1949. aastal küüditamisele määrati, sealhulgas need, kes vangistati, põgenesid või olid sunnitud end varjama ning need, kes hiljem Siberisse küüditatud peredes sündisid.

Sotsiaalvõrgustike kasutajatel palutakse 25. märtsi õhtul postitada oma koduaknal küünla süütamisest pildid ning lisada postitusele märksõna #Mäletame. Märksõna võimaldab liita kõik sellised pildid ühte voogu ja inimesi sümboolselt ühendada. Mälestuspäevaga seotud vabaühendused kutsuvad süütama küüditute mälestuseks küünla koduaknal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles