Riiklik ilmaäpp hakkab kandma nime Ilm+

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Äpp annab teada ka ohtlikest ilmastikunähtustest.
Äpp annab teada ka ohtlikest ilmastikunähtustest. Foto: Meelis Meilbaum

Keskkonnaagentuur plaanib kevadel käiku lasta ilmaäpi Ilm+, mille nime valikul sai osaleda igaüks.

Nädal aega kestnud sotsiaalmeediakonkursile laekus sadu nimepakkumisi, millest agentuuri ekspertidest koosnev žürii valis sobivaima.

Uue nime tuletas žürii rahva pakutud nimest Ilm, millele agentuur liitis plussmärgi.

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse asedirektori Svetlana Pudova sõnul mõtles rahvas väga aktiivselt ja kirglikult kaasa. Nimesid pakuti seinast seina: ilusaid meeste ja naiste nimesid, nagu näiteks Kairo, Ilmar, Maru, Tormi või Taimi, Pilvi, Tuule, aga ka ilmajumalate nimesid, ilmastikunähtusi ja muud vaimukat.

«Valikul lähtusime sellest, et nimi oleks lühike, ühtselt arusaadav ja sisule viitav. Lisaks vaatasime, et sama nime poleks juba võetud. Näiteks paar populaarset nimevarianti oli juba eelnevalt registreeritud,» sõnas Pudova. Ilm+ hakkab edastama Eesti asukohapõhist ilmaprognoosi, lisaks leiab sealt vaatlusandmeid ilmajaamadest, kaugseire tulemusi, jääkaardi ja palju muudki.

Ilmaäppi eristavad teistest samalaadsetest näiteks asukohapõhised teated ohtlike ilmastikunähtuste kohta, mis tulevad otse ekraanile. Lisaks saavad ilmahuvilised ise äppi ilmainfot edastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles