Maasikakasvatajad loodavad paremat suve

Mati Määrits
, reporter
Copy
Muinasmaa talu perenaine Ülla Urgand ootab alanud hooajal eeskätt selgust. «Vähemalt on meile nüüd lubatud, et võõrtööjõule Eestisse sisenemisel takistusi ei tehta,» lausus ta.
Muinasmaa talu perenaine Ülla Urgand ootab alanud hooajal eeskätt selgust. «Vähemalt on meile nüüd lubatud, et võõrtööjõule Eestisse sisenemisel takistusi ei tehta,» lausus ta. Foto: Erakogu

Kui eelmisel suvel läks mõnelgi maasikakasvatajal aia taha pool saagist, sest võõrtööjõud polnud kõige kuumemal koristusajal riiki oodatud, siis eelolevale suvele pannakse taas suuri lootusi.

Räpina vallas Verioramõisa külas asuva Muinasmaa talu perenaine Ülla Urgand ootab eeskätt selgust. «Mullu ei teadnud keegi, mis saama hakkab. Vähemalt on nüüd lubatud, et võõrtööjõule Eestisse sisenemisel takistusi ei tehta.»

Kuigi talu kasvatab maasikaid vaid kahel hektaril, ei jõua ümbruskonnas elavad inimesed kõiki punamarju üles noppida. «Kuna meie kandis on maasika- ja kurgikasvatajaid palju, kohalikest kuidagi ei piisa. Tegelikult on meil kõigil vaja võõrtööjõudu,» märkis Urgand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles