Taas saab esitada kandidaate aasta suurpere konkursile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Aasta Suurpere 2020 on kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt. 
Aasta Suurpere 2020 on kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt. Foto: Kairit Leibold

Sellest nädalast saab esitada kandidaate Eesti Lasterikaste Perede Liidu korraldatavale aasta suurpere konkursile.

Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on möödunud aasta pakkunud peredele küll suuri katsumusi, kuid kinkinud ka rohkelt võimalusi perekeskselt aega veeta. «Kodudest on saanud koolid, lasteaiad ja huviringid ning pea iga vanem saanud täiskohaga lisatöö õpetaja, treeneri või juhendajana.»

Suurpered on tema sõnul nutikad: jõud ühendatakse, üksteist aidatakse ning suure kätemerega saavad kodused toimetused kiirelt tehtud. «Aasta suurpere tiitliga soovime tänada hakkajat perekonda, kes keerulisest ajast hoolimata suutnud säilitada optimistliku meele ning olnud eeskujuks ka teistele peredele.»

Bigbanki Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul suurendati tänavu võitjaperele ette nähtud stipendium rekordilise 10 000 euroni, et toetada laste huvitegevust, pakkuda võimalusi õppida ja areneda. «Suurtel peredel on palju põnevaid ideid ja soovime, et need saaks teoks ning unistused täide viidud,» ütles Pechter.

Aasta suurpere konkurss leiab aset 12. korda. Kandideerida võivad kõik tegusad ja toimekad nelja või enama lapsega pered. Kandidaate saavad esitada 19. aprillini kõik Eesti inimesed: pered ise, suurpere töökaaslased, pereliikmed, tuttavad ja sõbrad. Selleks on vaja täita Eesti Lasterikaste Perede Liidu veebilehel vastav ankeet. Aasta suurpere selgub emadepäeval, 9. mail.

Mullu osales konkursil 76 peret, tiitli võitis kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt. Toimekas pere elab moodsas kodus, mille Tallinnast pärit isa Aivo ja Valgast pärit pereema Merike vanasse koolimajja on rajanud. Lisaks nende kodule mahub majja ka šokolaadivabrik koos kodukohvikuga. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles