Metsaülem: metsa ei saa konserveerida

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
RMK Võrumaa metskonna metsaülem Agu Palo tõdeb, et kuna lumi tuli enne, kui maapind jõudis külmuda, olid üraskitel lumevaiba all üsna head tingimused.
RMK Võrumaa metskonna metsaülem Agu Palo tõdeb, et kuna lumi tuli enne, kui maapind jõudis külmuda, olid üraskitel lumevaiba all üsna head tingimused. Foto: Tomi Saluveer/

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) plaanib alustada Võrumaal metsatöödega muu hulgas Võru vallas Kubja-Kose-Meegomäe puhkeala lähistel ja Rõuge vallas Haanja spordikeskuse suusa- ja jooksuradadega piirneval alal. Kuna tegemist on riigimetsa aladega, mille majandamisega kaasneb kõrgendatud avalik huvi (KAH-alad), rõhutab Võrumaa metsaülem Agu Palo, et RMK ootab ettepanekuid, millele tööde plaanimisel tähelepanu pöörata.

Miks plaanite raieid metsades, mida kohalik kogukond aktiivselt kasutab?

RMK plaanib tõesti alustada üle Eesti metsatöödega päris paljudel kõrgendatud avaliku huviga aladel. Võrumaal on neist kaks suuremat ligikaudu 80 hektaril asuv Haanja puhke- ja spordikeskuse suusaradade ümbrus ja 190 hektaril asuv Kubija-Kose-Meegomäe piirkonna puhkeala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles